Freehands

Projecten

Droomhut project

De Droomhut wordt een plek voor alle Antwerpse jongeren op Spoor Oost, waar we in dialoog kunnen gaan. We kunnen er ideeën bedenken en bespreken die de stad en de samenleving vooruit helpen. Help ons om de Droomhut af te werken!
Als Antwerpse jongeren en jeugdorganisaties hebben we in 2016 de J100 opgericht om samen een antwoord te zoeken op de verdeeldheid in de stad. Via de J100 willen we onze stem naar buiten brengen. Wij komen uit alle districten van de stad en we vertegenwoordigen op onze beurt nog duizenden andere kinderen en jongeren uit de stad Antwerpen. De Droomhut, een boomhut in Spoor Oost, wordt een plek waar we nieuwe ideeën willen bedenken. We willen de stad en samenleving beter maken. Het wordt een ontmoetingsplaats waar we in dialoog gaan met elkaar en de rest van de stad: verschillende bevolkingsgroepen, politici, kunstenaars, buurtbewoners, ondernemers, en wie weet zelfs de Koning. De structuur van de Droomhut staat er al, maar het dak ontbreekt nog, net als de meubels, het interieur en de afwerking. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig.
De stem van jongeren ontbreekt
Bijna 40% van onze stad is jonger dan 30 jaar. Nochtans wordt de stem van jongeren te weinig gehoord in het debat. Iedereen spreekt over onze toekomst en uitdagingen, maar bijna niemand neemt de tijd om te luisteren naar wat wij zélf te vertellen hebben. Door in dialoog te gaan ontstaan er nieuwe invalshoeken en nieuwe inzichten in thema’s zoals onderwijs, politiek, media, … Met de J100 bouwen we bruggen tussen jongeren uit verschillende jeugdwerkingen, maar ook tussen jeugdwerkers en jeugdwerkorganisaties, tussen verschillende buurten, tussen jongeren en beleidsmakers, en ga zo maar door. Als jongeren van de J100 dromen wij al lang van een boomhut die onze ideeën samenbrengt en onze dromen doet uitkomen.
snoepactie
To the Top