Projecten

J100 Droomhut 

De Droomhut is een plek, voor alle Antwerpse jongeren, te Park Spoor Oost. Daar kunnen jongeren met elkaar, beleidsmakers,… in dialoog gaan.
We kunnen er ideeën bedenken en bespreken die de stad en de samenleving vooruit helpen.
 

Als Antwerpse jongeren en jeugdorganisaties hebben we in 2016 de J100 opgericht om samen een antwoord te zoeken op de verdeeldheid in onze stad. Via de J100 willen we onze stem naar buiten brengen. Wij komen uit alle districten van de stad en we vertegenwoordigen op onze beurt nog duizenden andere kinderen en jongeren uit de stad Antwerpen.

De Droomhut, een boomhut te Spoor Oost, wordt een plek waar we nieuwe ideeën willen bedenken. We willen de stad en samenleving beter maken. Het wordt een ontmoetingsplaats waar we in dialoog gaan met elkaar en de rest van de stad: verschillende bevolkingsgroepen, politici, kunstenaars, buurtbewoners, ondernemers, en wie weet zelfs de Koning. 

De stem van jongeren ontbreekt

Bijna 40% van onze stad is jonger dan 30 jaar. Nochtans wordt de stem van jongeren te weinig gehoord in het debat. Iedereen spreekt over onze toekomst en uitdagingen, maar bijna niemand neemt de tijd om te luisteren naar wat wij zélf te vertellen hebben. Door in dialoog te gaan ontstaan er nieuwe invalshoeken en nieuwe inzichten in thema’s zoals onderwijs, politiek, media, …

Met de J100 bouwen we bruggen tussen jongeren uit verschillende jeugdwerkingen, maar ook tussen jeugdwerkers en jeugdwerkorganisaties, tussen verschillende buurten, tussen jongeren en beleidsmakers, en ga zo maar door.

Als jongeren van de J100 dromen wij al lang van een boomhut die onze ideeën samenbrengt en onze dromen doet uitkomen.

Ramadan 2021

Tijdens de Ramadan zullen we 60 gezinnen uit Borgerhout, Antwerpen-Noord, Deurne en Berchem voorzien van foodbags. Onze vrijwilligers stellen de foodbags samen en brengen deze wekelijks tot bij de gezinnen.

Een financiële bijdrage is altijd welkom maar ook schenkingen in natura zijn welkom! Let wel op dat we geen bereide maaltijden serveren of rondbrengen!

 

Huiswerkklassen

Een rustige omgeving is nodig om je huiswerk goed te maken en te begrijpen waar je mee bezig bent. Vanuit Free Hands voorzien we elke woensdag en zaterdag ruimte voor kids van 6 tot 12 jaar om in alle rust hun huiswerk te kunnen maken. 

 

We stellen alle nodige materiaal ter beschikking van pen en potlood tot wetenschappelijke rekenmachines en woordenboeken. De huiswerkklassen worden begeleid door bekwame vrijwilligers die een maximale ondersteuning bieden. 

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het district Borgerhout.