Studiebegeleiding

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

Studenten hebben heel vaak heel wat moeilijkheden bij het studeren. Dit komt doordat:

 • De hoeveelheid leerstof dat verwerkt moet worden veel te groot is;
 • De leerstof niet of gedeeltelijk niet begrepen wordt;
 • De student bang of verlegen is om vragen te stellen tijdens de les;
 • Het gemiddeld leertempo van de klas hoger licht dan het persoonlijk leertempo;
 • De ouders hebben te weinig tijd om het kind hierbij te helpen;
 • De ouders hebben zelf geen goede opleiding kunnen genieten;

 

Bij studieproblemen moet de student meer aandacht besteden aan de leerstof en waar nodig naar hulp zoeken. De leerlingen kunnen het best geholpen worden door het nemen van bijlessen. De grootste drempel hierbij is vaak het prijskaartje van deze bijlessen.

Free Hands vzw wil een oplossing bieden voor deze problemen. Hierbij rekenen we op de hulp van vrijwilligers die genieten van een hogere opleiding en een grondigere vakkennis op bepaalde gebieden (talen, economie, wiskunde,…). De bijlessen zijn gratis en onze vrijwilligers zijn flexibel. Het volstaat om het je in te schrijven via ons bijlesformulier. Nadien maken wij een afspraak zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Dus als je vindt dat je problemen hebt met grotere hoeveelheden leerstof te verwerken of om geregeld de leerstof bij te houden. Of misschien heb je al langer een probleem met een bepaald vak, twijfel dan niet om ons te contacteren. De bijlessen zullen (afhankelijk van wat er afgesproken werd) doorgaan op een woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag. De bijlessen gaan door in De Koepel: Stenenbrug 11, 2140 Antwerpen of in de lokalen van de Federatie voor Marokkaanse Verenigingen: Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout.

 

Wij staan klaar om een handje te helpen.

 

 alt  alt

 

 

Lees 8777 keer

2 reacties

 • Reactielink Free Hands studiebegeleiding dinsdag, 14 mei 2013 10:33 Geplaatst door Free Hands studiebegeleiding

  Salaam u alaykoum Fatima;

  Afhankelijk van uw studierichting kan u enkele vakken geven. Stel u hebt economie moderne talen gestudeerd en u kiest dan voor een richting rechten aan een hogere instelling, dan kan u bijvoorbeeld kiezen om bijles economie, recht, Frans en eventueel nog iets te geven. Dus bij ons kiest u zelf het vak waarin u een student wenst te ondersteunen, na keuze van één of enkele vakken gaan wij kijken naar uw background.

  Verder trachten wij ook steeds een vorming te bieden indien nodig om bijles te kunnen geven. Waar moet u op letten? Welke trucjes bestaan er? Welke middelen zijn er voor handen,...

  Ma'a Salama
  Vanwege Free Hands studiebegeleiding

 • Reactielink fatima zondag, 12 mei 2013 13:19 Geplaatst door fatima

  Salaaam alaykoem.

  Ik heb de mail waarin werd vermeld dat freehand lesgevers zoekt gelezen en wil me dus ook graag opstellen als lesgever.
  Ik ben zelf wel nog student maar de kennis die ik al heb zou ik graag willen delen. Voor ik me helemaal toewijd als lesgever vraag ik me wel af wat de vereiste hiervoor zijn. Welke kennis of diploma ik alvast moet bezitten.

  Alvast bedankt

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.