Psychosociale begeleiding

Psychosociale
Naam
Voer een naam in
Emailadres
Voer een geldig e-mailadres in
Korte schets van het probleem
Voer uw bericht in
Voornaam
Invalid Input
GSM
Invalid Input

dinsdag, 25 november 2014 13:03

Conferentie: pleegouderschap in de Islam

Op zaterdag 8 november 2014 vond de langverwachte conferentie plaats. Met een aantal hardwerkende collega’s werd de zaal in enkele uurtjes omgetoverd tot een woestijnachtige, Arabische oase van rust en was de zaal klaar om de sprekers en het publiek te ontvangen. Samen zouden we beginnen aan een lange maar interessante en leerrijke dag waarin het pleegkind en pleegouderschap centraal stond.
dinsdag, 02 september 2014 11:53

Hervorming psychosociale tak Free Hands

Free Hands heeft er steeds toe gestreefd om een weerspiegeling te zijn van de maatschappij. Onze maatschappij is in een continue evolutie en dit brengt dus veranderingen met zich mee. Free Hands evolueert ook en zal dus geleidelijk veranderen om steeds aan antwoord te kunnen bieden op de noden van…
zondag, 05 mei 2013 00:00

Psychosociale begeleiding

Free Hands biedt een vorm van ambulante psychosociale begeleiding aan binnen de tak psychosociale begeleiding. Die psychosociale begeleiding start altijd na aanmelding via de website, op basis van een intakegesprek. Psychosociale begeleiding is er in de eerste plaats op gericht de aanmelder een luisterend oor te bieden. De psychosociale dienst van Free Hands vertrekt vanuit een neutrale en brede kijk op de situatie van de aanmelder op het moment dat hij/zij zich aanmeldt, alsook op de religieuze en psychische problemen die worden aangekaart.
zaterdag, 23 februari 2013 00:00

Vader Zoondag

Op zaterdag 23 februari 2013 organiseerde Free Hands vzw in samenwerking met The Arrivalists een vader-zoondag te Borgerhout. De dag had tot doel om op lokaal niveau de vader-zoon relatie te stimuleren aangezien deze relatie van groot maatschappelijk belang is.
Het laatste decennium heeft het thema bezetenheid in de geestelijke gezondheidszorg heel wat stof doen opwaaien. De media heeft hier meermaals een steentje aan bijgedragen door enkele dramatische duiveluitdrijvingen te belichten die een slecht einde kenden. Free Hands vzw organiseerde daarom in samenwerking met Mana vzw, de stad Antwerpen op 10 december 2012 en unieke voorstelling rond bezetenheid georganiseerd onder de noemer ‘Divine Healing.
dinsdag, 01 mei 2012 00:00

Inside Muslim Minds

Op 1 april 2012 gaf Free Hands vzw in samenwerking met Assakina, Federatie voor Marokkaanse Verenigingen (FMV) en stad Antwerpen de aftrap voor het project Inside Muslim Minds (IMM). Binnen Free Hands werd het project gedragen door de tak psychosociale begeleiding, met als doel om een sensibiliseringscampagne rond psychosociale begeleiding te starten.