Workshops: #Create, WordArt, HennaPaint en DrawPics

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Free Hands vzw is een jeugd- en vrijwilligersorganisatie waarbinnen jongeren een stem krijgen om kansen te grijpen en hun creativiteit niet in te perken. De jongeren binnen Free Hands vzw hebben de koppen bij elkaar gestoken om onder het platform Future Artist van ’t Stad, getrokken door Formaat vzw, enkele artistieke workshops in elkaar te steken van maart tot april 2015.

De jongeren hebben gekozen voor een andere aanpak wat betreft de workshops. Zo worden er steeds 2 thema’s gecombineerd tot een nieuwe kunstvorm. De workshops werden gedoopt tot:

-          WordArt

-          HennaPaint

-          DrawPics

Tijdens de workshops WordArt was het de bedoeling om de kunst van het woord te leren kennen. Slam Poetry en de kunst van de one-liners wordt gecombineerd waarbij de deelnemers op basis van 1 zin hun eigen verhaal moesten vertellen.

De workshop HennaPaint combineerde de kunst van het henna tatoeëren met het beschilderen van persoonlijke objecten. Zo kon iedere deelnemer een object naar zijn/haar persoonlijke smaak decoreren.

DrawPics was een workshop waarin de deelnemers zeer breed konden gaan het was de bedoeling om uit de losse pols een tekening te maken zonder op al te veel detail te letten en hiervan een foto te nemen. De foto werd uiteindelijk bewerkt tot een kunstwerk door het toepassen van allerlei fotofilters en lichtbewerkingen.

Tot slot werd er ook besloten om jongeren de mogelijkheid te geven om een designer te worden voor 1 dag. De deelnemers kregen de mogelijkheid om in een professionele atelier met de nodige begeleiding en met als basis verouderde kleding en stofresten een kledingstuk te ontwerpen.

Lees 14056 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.